Naujienos

„Amber Food“ svečius pradeda sodinti prie kas antro stalelio


Covid-19 epidemijai toliau sparčiai plintant Europoje, maitinimo įstaigų tinklas „Amber Food“ nusprendė išbandyti naujovę ir kai kuriuose savo restoranuose klientus sodinti prie kas antro stalelio. Šia ir kitomis prevencinėmis priemonėmis restoranai siekia sukurti saugią aplinką klientams virusų sezono metu.

„Matome, kad situacija visoje Europoje bei aplinkinėse šalyse toli gražu negerėja, žmonės ir Lietuvoje vengia ne tik masinių susibūrimų, bet ir restoranų bei kavinių. Sodindami žmones prie kas antro stalelio, padidindami atstumą tarp stalelių ir imdamiesi kitų prevencinių žingsnių, maitinimo įstaigose siekiame sukurti saugią ir virusų plitimui nepalankią terpę“, – žingsnį aiškina bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis.

Pasak jo, aptarnaujami staleliai bus išdėstyti šachmatų tvarka, atstumas tarp jų bus didesnis nei 2 metrai.

Nuo kovo 12 d. naujovė bus išmėginta Vilniaus ir Šiaulių restoranuose. Žingsniui pasiteisinus, svečiai prie kas antro stalelio būtų aptarnaujami daugelyje tinklo restoranų.

Jonavoje veikia „Amber Food“ valdoma „Charlie pizza“ kavinė.

Anot G. Balnio, Lietuvos ir kitų regiono šalių maitinimo įstaigose terpė plisti virusams ne tokia palanki, kaip Italijoje bei kitose pietų šalyse. Pietietiškas mentalitetas lemia ir artimesnį bendravimą bei staliukų statymą, tuo tarpu pas mus laikomasi didesnio atstumo.

Restoranuose bei kavinėse rizika užsikrėsti taip pat mažesnė nei naktiniuose klubuose ar masiniuose renginiuose, kuriuose žmonės stovi ir neretai tiesiog kvėpuoja vienas kitam į veidą.

Gripu serga mažiau

Nuo pat viruso plitimo pradžios restoranuose imtasi papildomų prevencijos priemonių – dažniau dezinfekuojamos ne tik virtuvės, bet ir stalai, salės bei kitos patalpos, prie restoranų įėjimų pastatyti rankų dezinfektantai.

Darbuotojams surengti papildomi instruktažai dėl higienos žingsnių ir elgsenos virusų sezono metu, laikinai ribojamos tiek verslo, tiek ir asmeninės kelionės užsienyje, ypač viruso epidemijos židiniuose, sergantiems griežtai draudžiama eiti į darbą.

„Amber Food“ info. ir nuotr.

915 views