Naujienos

Jonava sieks tapti 2023 metų Lietuvos jaunimo sostine


Jonavos rajono savivaldybė dalyvaus Jaunimo reikalų departamento (JRD) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos paskelbtame konkurse dėl 2023 metų Lietuvos jaunimo sostinės vardo.

Šio konkurso nugalėtojas ne tik visus metus galės vadintis jaunimo sostine – bus finansuojamos veiklos už 40 tūkst. eurų, praneša savivaldybė.

„Manome, kad Jonava būtų ideali vieta Lietuvos jaunimo sostinės idėjai įgyvendinti: esame ne tik geografiškai patogioje vidurio Lietuvos vietoje, bet ir turime nemažai patirties jaunimo politikos plėtros procesuose.

Netrūksta mums ir jaunimo veikloms pritaikytų erdvių. Vis dėlto iššūkiu lieka jaunimo įtraukimas ir motyvavimas dalyvauti organizacijų veikloje, aktyvumas pasireiškiant visuomeniniame, pilietiniame gyvenime. Ta tendencija būdinga visai Lietuvai. Tai viena iš ašių, aplink kurią ketiname „sukti“ galimas projekto veiklas“, – sako Jonavos rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Jos teigimu, savivaldybė labai laukia pasiūlymų iš visų jaunų jonaviškių ir kviečia dalyvauti rengiant paraišką konkursui.

Pasiūlymus galima siųsti iki birželio 15 dienos Jonavos rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorei Daivai Skebienei daiva.skebiene@jonava.lt.

Lietuvos jaunimo sostinės konkurso tikslas – stiprinti jaunimo politiką ir jaunimo sektoriaus bei vietos savivaldos bendradarbiavimą ir sudaryti palankias sąlygas jauniems žmonėms dalyvauti savivaldybės gyvenime.

Konkurso būdu bus finansuojamos visos šios veiklos:

  • identifikuoti savivaldybei aktualius iššūkius jaunimo srityje bei atitinkamai numatyti ir plėtoti naujas, kokybiškas koncepcijas, priemones ir programas jiems spręsti, užtikrinant įvairių jaunimo grupių ir su jaunimu dirbančių asmenų įtrauktį;
  • sudaryti palankias sąlygas ir lygias galimybes jauniems žmonėms į(si)traukti į politinį, socialinį, ekonominį, kultūrinį miesto gyvenimą, jo formavimą ir vertinimą;
  • investuoti į jaunimo sektoriaus ir kokybiško darbo su jaunimu plėtrą, į savivaldybės prioritetus įtraukiant ir teikiant atitinkamą dėmesį tam, kas svarbu jauniems žmonėms;
  • palaikyti ir skatinti savanorystę, kokybišką darbą su savanoriais, sudarant sąlygas savanoriams naudoti savo žinias ir patirtį, realizuoti save, įsitraukti į darbą ir dalyvauti visuomenės gyvenime, ugdyti su savanoriais dirbančių įstaigų sąmoningumą ir suvokimą, kad savanoriškas darbas nėra apmokamo darbo pakaitalas;
  • skatinti tarpžinybinį bendradarbiavimą jaunimui aktualiose srityse, siekiant efektyvios tarpžinybinio bendradarbiavimo tinklų veiklos, skirtingų institucijų veiklos prioritetų derinimo.

Lietuvos Jaunimo sostinės 2023 metais nugalėtojas bus paskelbtas 2022 m. sausį. Projekto vykdymo laikotarpis – nuo 2023 m. sausio 1 d. iki 2023 m. gruodžio 31 d.

658 views