Sportas

Šeštadienį paaiškės Futsal A lygos čempionai


Lietuvos Futsal A lygoje šeštadienį bus sužaisti atsakomieji didžiojo ir mažojo finalo susitikimai, po kurių paaiškės visos prizinės vietos. Dėl aukso rimta kova vyks tarp čempionų titulą ginančių „Kauno Žalgirio“ ir jiems iššūkį metančių Jonavos „Vikingų“.

Jonavoje „Vikingai“ metė rimtą iššūkį dabartiniams čempionams „Kauno Žalgiriui“. Vienu metu „Vikingai“ pirmavo net 2:0, bet „Kauno Žalgiris“ susiėmė ir per dvi minutes pelnė du įvarčius, o rungtynės pasibaigė lygiosiomis.

Vadinasi, ta komanda, kuri laimėsi Prienuose – ir taps Lietuvos Futsal A lygos čempionais.

„Kauno Žalgirio“ komandos kapitonas Justinas Zagurskas pirmąjį mačą vertina neigiamai. Jo nuomone, tai buvo vienos blogiausių sezono rungtynių, tad atsakomajame susitikime „Kauno Žalgiris“ sieks pakelti savo žaidimo kreivę.

„Pirmąsias rungtynes vertinu prastai, manau, tai buvo mūsų vienos blogiausių sezono rungtynių. Labai mažai kas mums tose rungtynėse pavyko, realizacija šlubavo, tad geriausiai kas mums pavyko, tai žaidimas 5 prieš 4. Antrose rungtynėse turėsime būti labiau užsivedę ir atiduoti visas savo jėgas, turėsime kiekviename centimetre laimėti kovas, realizuoti savo šansus ir nedaryti klaidų, kurias darėme pirmose rungtynėse“, – entuziastingai kalbėjo J. Zagurskas.

Šiek tiek labiau patenkintas pirmosiomis rungtynėmis buvo „Vikingų“ žaidžiantysis treneris Jurijus Jeremejevas, tačiau savo komandos klaidų jis tikrai pro akis nepraleido. Atsakomosiose rungtynėse „Vikingai“ sieks jas pašalinti ir tapti ta komanda, kuri nuvers „Kauno Žalgirį“ nuo čempionų sosto.

„Pirmąsias rungtynes vertinu dviprasmiškai. Iš vienos pusės pavyko taktiškai juos apžaisti ir beveik visų rungtynių metu turėti mums palankų rezultatą, na o iš kitos pusės apmaudu, kad tą rezultatą paskutinėmis minutėmis paleidome.

Manau, kad puikiai gynėmės. Dėl pozicinės gynybos neleidome varžovams sukurti daug pavojingų progų prie mūsų vartų. Reikės laikytis savo žaidybinio plano, daryti mažiau klaidų nei varžovai ir atiduoti visas jėgas“, – sakė J. Jeremejevas.

Tuo metu bronzos likimas spręsis akistatoje tarp Gargždų „Pramogos“ ir Mažeikių VIP komandų.

futsal.lt info.

Data: 2021-03-27

Vieta: Prienų sporto ir pramogų arena

Laikas: 15:30

Pirmųjų rungtynių rezultatas: 2:2

839 views